Make your own free website on Tripod.com
KPATHP schoolkrant
Home
Kalender
Insturen
Archief
Links
Redactie
Lid worden?
Gastenboek en chat

interview Tjeerd Bomhof (Voicst)


Interview met Tjeerd Bomhof, zanger van Voicst

Op het Indian Summer Festival in Broek op Langedijk kletsten Albert en Else Feikje zich een backstage-bandje aan. Zo konden ze hun muziekhelden ontmoeten. En interviewen!

Dit interview is gehouden met Tjeerd Bomhof, de zanger van de punk/rock band Voicst.

 

Het levensverhaal

Hoe zijn jullie begonnen?

Als een schoolbandje! Toen ik in de eerste zat speelde ik al gitaar en ik wilde in een bandje spelen, maar ik wist niet met wie. Ik zag wel een gast met T-shirts van toffe bands lopen die met oordoppen op door school liep. Dat was Sven, de bassist. Toen speelden we eerst met een andere drummer, maar toen we een keer optraden zag Joppe, onze huidige drummer, ons spelen. Hij belde de volgende dag op en zei: ik kan het beter. Toen hebben we onze oude drummer ingeruild.

Joppe is toch laatst verkozen tot beste drummer van Nederland?

Ja, hij was toen al heel goed, maar hij wordt elke dag beter. Dat is irritant!

Wilde je dit altijd al doen?

Ja. Niet om het beroemd worden, maar ik wilde wel de muziek in. Als ik niet zanger/gitarist was, zou ik wel iets anders zijn geworden.

Hoe zie je je toekomst voor ogen? Huisje Boompje Beestje of Rockin’ with Gonzo?

Rockin’ with Gonzo natuurlijk! We gaan binnenkort weer nieuwe nummers schrijven voor een nieuw album en meer spelen, ook meer in het buitenland.

 

Weetjes

Wat is de boodschap van jullie muziek?

Dat verschilt, maar de boodschap van de cd is toch: wat wil je doen met je leven? Doe iets leuks met je leven!

‘Whatever you want from life’ dus

Ja, maar de andere nummers op het album gaan er ook wel over.

Het album heet 11-11. Waar staat dat voor?

We zaten van 11 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds in de studio, op 11th Avenue in New York. Veel elven dus.

En de naam Voicst. Waar komt die vandaan?

Ik was op vakantie in Zuid-Afrika. In Kaapstad stond in een bepaalde wijk overal het woord ‘Voicst’. Een graffitiartiest had echt superveel van die woorden neergezet. Later kwam ik erachter dat hij dat deed om mensen tot nadenken aan te zetten.

Als je een duet met iemand mocht opnemen, met wie zou je het dan doen?

Met Micheal Jackson, in de gevangenis. Dat gaat niet echt werken, want hij is vrijgesproken, maar toch. Als dat niet lukt, dan met Dr. John.

Wat is je grootste blunder?

Bij één van onze eerste optredens wilde ik een gitaarsolo doen. Ik ging helemaal vooraan het podium staan en op dat moment trap ik mijn snoer uit mijn gitaar. Toen stond ik daar, helemaal de man proberend te zijn, terwijl je dus eigenlijk helemaal niets hoorde.

Sven treedt altijd op met blote voeten. Waarom?

Dat vraag ik me ook af. Hij zegt dat hij dan beter de bas voelt, maar ik denk dat hij gewoon een hele grote hippie is.

Heb je een tic?

Als ik in bed lig, steek ik altijd mijn hand zo omhoog, dat mijn vingers precies tussen de lijntjes van het plafond passen. Ik wist niet dat ik het deed, totdat mijn vriendin zei: ‘wat ben je eigenlijk aan het doen?’

 

Cultfacts

Wat is je laatst gelezen boek?

Ik ben nu bezig in een boek uit die serie van Nobelprijswinnaars, maar ik kan er even niet opkomen.

Wat is de laatste film die je gezien hebt?

Ik kijk eigenlijk nooit films. Ik zit namelijk nooit echt stil. Dat stilzitten voor de televisie associeer ik met slapen, ik kijk dus altijd alleen de eerste tien minuten en daarna val ik in slaap.

Wat is de laatste cd die je geluisterd hebt?

Vanochtend heb ik de cd van de Suicidal Birds nog geluisterd. Dat is echt een hele toffe nieuwe Nederlandse band. Het lijkt me helemaal te gek om die eens in mijn voorprogramma te laten spelen.

Wat is je favoriete zelfgeschreven nummer?

Ik ben het meest blij met Dazzled Kids, omdat die heel anders is geworden dan dat ik hem geschreven had. Het is uiteindelijk geëvolueerd tot een heel poppy nummer, terwijl ik het totaal anders bedoeld had.

En je minst favoriete?

Eigenlijk alle nummers die ik schreef tot mijn achttiende. Dat waren van die depressieve nummers en ik ben heel blij dat ik er op een gegeven moment achter kwam dat ik dat helemaal niet zo leuk vond. Het leven is niet altijd heel vrolijk, maar dat klagerige in zielige nummers, dat hoeft van mij niet meer.

 

[Klik hier om terug te gaan naar interviews]