Make your own free website on Tripod.com
KPATHP schoolkrant
Home
Kalender
Insturen
Archief
Links
Redactie
Lid worden?
Gastenboek en chat
Extreme Ping Pong

 

Daar liepen we dan. De kantine lag er vredig bij, met hier en daar een tas, en achterin een paar tafeltennissers. Plots zagen we iets vreemds, iets geels, iets vierkants. Nee, het was geen Sponge Bob, maar iets wat duizend maal erger was… Het was een lijstje met regels!!!!!!! Kantineregels. Onder de onnuttige vermaningen om niet in de gordijnen te klimmen (daar gaan onze vakantieplannen!), zagen we een vreselijke, verschrikkelijke, gruwelijke regel, die alleen door de grootste slechterik aller tijden kon zijn bedacht. Een afschuwelijk product van een kwaadaardig brein: er mogen niet meer dan twee mensen tegelijkertijd tafeltennissen. Onze wereld stortte ineen! Niet dat wij zo vaak tafeltennisten, maar het gaat om het principe. Hier moest iets aan gedaan worden maar wat? Praten had geen zin, een paar nieuwe tafeltennistafels kopen was toch net iets te duur, dus gaven we het op. Maar onze drang om te tafeltennissen bleef te ondragelijk om geen verdere acties te ondernemen, en de tafeltennistafel in kwestie bleef bezet. Daarom verzonnen we een alternatief:

Extreme Ping Pong !

(Door Albert en Else Feikje)

We ontweken het probleem gewoon door op andere plaatsen te tafeltennissen, zodat we konden pingpongen waar en wanneer we maar wilden. Deze oplossing was zo doeltreffend, dat we het niet konden laten om de rest van de school mee te laten genieten van de wonderen van Extreme Ping Pong, in al zijn facetten. Hier volgen enkele handige tips voor diegenen die niet weten wat ze moeten doen met hun pingpongballetje en batjes:

-Bord Pong

Plaats: onderaan het trappenhuis op een verplaatsbaar schoolbord, dat daar dikwijls staat. Het schoolbord dient semi-scheef opgesteld te worden.

Positie spelers: speler A staat onderaan de trap, speler E half op de trap.

Het netje ontbreekt, en dus mag men overal slaan, zolang het balletje maar 1 keer per slag op de tafel komt. Het gaat niet om het winnen, maar om de totale tijd dat het spel door blijft lopen. Men moet dus een goede teamspeler zijn. Verder zijn de regels hetzelfde als bij origineel (saai) tafeltennis.

- Ping Kelder

Plaats: de kelder van de school. Het licht behoort niet aan (uit) te staan, hetgeen het spel alleen maar spannender maakt. Er dient namelijk op het gehoor geslagen te worden.

Positie spelers: speler A & Speler E staan tegenover elkaar (voor zover je elkaar kunt zien).

Dit keer ontbreekt de gehele tafel, men dient dus maar wat in de rondte te slaan. Extra attributen: helm.

-Lift Pong

Plaats: raad maar!

Positie spelers: spelers A en E staan beiden in de lift.

Deze vorm van tafeltennis lijkt zeer veel op squash. Er is alleen één verschil: Men beweegt op en neer. De onderkant wordt de bovenkant, de zijkant de…andere zijkant, en je hoofd wordt een pingpongballetje. Hoewel dit de leukste EPP-variant is, moet je het niet te lang spelen, wegens duizeligheidsklachten. Daarnaast is het een uitdaging om de liftsleutel te pakken te krijgen. Niet geschikt voor mensen met een zwakke gezondheid of zwangere vrouwen (jammer mevrouw Bartelds!).

-Afvaltafeltafeltennis.

Plaats: kantine. Stel twee tafels met in het midden afvalbakjes achter elkaar op, met een kleine ruimte ertussenin.

Positie spelers: Beide spelers staan achter zijn of haar eigen afvaltafeltafeltennistafeltennistafel.

De regels zijn hetzelfde als bij normaal tafeltennistafeltafeltennis, maar als men het balletje in de afvalbak van de tegenstander krijgt, ontvangt men twee punten. Ook is het een lust voor het oog om uw tegenstander te observeren, terwijl hij of zij het balletje uit een bak vol bananenschillen moet zien te vissen. Het netje is vervangen door een groot gapend gat.

Wij hopen dat u allen opkomt voor uw rechten als tafeltennisser, en de school een betere plaats maakt door uw spel. Pas echter op voor pieperhoofdjes en scheikundeleraren! De schoolkrant wenst niet verantwoordelijkheid te hebben voor schedelfracturen of vermaningen van leraren. Veel pingpongplezier

 

[Klik hier om terug te gaan naar artikelen]