Make your own free website on Tripod.com
KPATHP schoolkrant
Home
Kalender
Insturen
Archief
Links
Redactie
Lid worden?
Gastenboek en chat
Toga of Yoga?- Sonja

 Toga of Yoga?

Door: Else Feikje en Albert

Op de lijn hongerige Jehovagetuige- Schaapachtige lama komen we vandaag aan in… Franeker!!

Dit keer reisden we voor u af naar een afgelegen hotel, waar een open avond werd gehouden. En niet zo maar een open avond, nee, het was een open avond van de Stichting AndreŘs Uit De Bron Van Chistus En De Heilige Engelen Van Sonja de Vries.

We werden welkom geheten door Cosita, Afra, Bert en Joop, allen stereotype sekte-christenen: te grote bloezen met bloemen er op, vlechten en andere rare kapsels en jampotglazen waar je ‘u’ tegen zegt. We begonnen met een gebed, opdat het een leuke en leerzame avond zou worden. Hierna was het tijd voor de Afschuwelijke-Jeugd-En-Toen-Kwam-Ik-Bij-De-Stichting-En-Nu-Is-Alles-Goed-verhalen… Erg interessant. Alle 4 sprekers mochten nu hun woordje doen. Ze kwamen allemaal uit Noord-Holland, meestal uit kleine katholieke dorpjes, en ze hadden allemaal een familielid met bijbehorende enge ziekte. Ze hadden allemaal een buurman die hen naar de Stichting verwees. Ze gingen allemaal naar Sonja de Vries (de geestelijk leidster van de Stichting, die in de hemel had gezeten, maar toch maar weer naar de aarde was terug gegaan om veel goeds te brengen) die hen allemaal hielp, en in de meeste gevallen het familielid genas. Ze hadden allemaal een voorliefde voor witbrood (vezels in bruin brood vernielen je darmen), sinaasappelsap, kilo’s drop, spinazie, en ze aten allemaal elke maandag zuurkool (dat heeft reinigende krachten, zodat je in het weekend zonder problemen lekker los kunt gaan).

Hun geloof was een geloof in het goede: mensen zijn van nature goed (ze zijn vonkjes van God die vele levens hebben, maar uiteindelijk terugkeren bij God in de hemel) fouten mag je maken, als je die fouten maar weer goed maakt in een volgend leven, en je kunt niet re´ncarneren in een dier. Uiteindelijk komt iedereen (zelfs Satan en mensen die niet van zuurkool houden!) in de hemel. Iedereen heeft zijn eigen beschermengel om voor hem of haar te zorgen, en met een beetje geluk heeft die engel een grappige naam (de Engel van Sonja heet Roravianus…onthoud die naam!). Cosita bracht het geloof zeer goed onder woorden: "Het voelt goed, dus het klopt". Drugs voelen ook goed, maar we zagen Afra nog niet zo snel een joint roken.

Maar al deze wijze gedachten komen niet zo maar uit de lucht vallen. Joop: "Ik heb me erg verdiept in andere godsdiensten, zoals het boeddhisme, hindoe´sme…euh…en…euh…tja…" Bert: "de Islam ?’ Joop : ‘Ja, die ja.’ Al met al bleken de Sonja-fans een vredelievend en kalm (op een enge manier) stelletje, met soms ietwat vage uitspattingen. Zo wilden ze ons best thuisbrengen, zonder enig idee te hebben waar we woonden… Nee bedankt, maar we liften nog liever mee met een athe´stische alcoholist.

Er zijn 147 afscheidingen van de christelijke kerk in Nederland, en ze denken allemaal dat zij gelijk hebben. Maar wij zijn eruit: Sonja heeft gelijk!

 

[Klik hier om terug te gaan naar artikelen]