Make your own free website on Tripod.com
KPATHP schoolkrant
Home
Kalender
Insturen
Archief
Links
Redactie
Lid worden?
Gastenboek en chat
Recensie: Daniel Powter

Artiest: Daniel Powter
Album: DP
Label: Warner Bros. Records Inc.
Door: Albert
Waardering: **

Daniel Powter heeft een mooie stem. Jammer genoeg gebruikt hij hem op deze cd helemaal verkeerd. Als je hoofdpijn hebt, moet je deze cd niet luisteren, omdat Powter vaak zijn kopstem gebruikt. Dat hoeft op zich niet zo’n probleem te zijn. Af en toe wat hoog gezang om de cd niet eentonig te laten klinken, is best toegestaan. Maar je kunt ook overdrijven: bijna elk nummer wordt verpest door zijn irritante piepstemmetje. Zelfs fans van de Beegees zullen bij het horen van deze nummers massaal hun oordopjes indoen.

Ook de instrumentale begeleiding had iets afwisselender gemogen. Niet dat piano geen mooi instrument is, maar Daniel Powter speelt telkens in ongeveer dezelfde stijl: een beetje jazzy pianopop. Hierdoor lijkt alles nog meer op elkaar.

Natuurlijk staan er ook nog wel een paar leuke nummers tussen. Mijn favoriet is het funky Suspect. Zelfs leuk met kopstem! Ook lie to me en Jimmy gets high zijn best om aan te horen. Jammer dat de meeste andere nummers zo tergend slecht zijn. Het nummer Bad day is overduidelijk in een vlaag van inspiratieloosheid geschreven en zo zijn er meer. Niet kopen dus!

Zo. Nu eerst een aspirientje.

 

[Klik hier om terug te gaan naar Cultuur]