Make your own free website on Tripod.com
KPATHP schoolkrant
Home
Kalender
Insturen
Archief
Links
Redactie
Lid worden?
Gastenboek en chat
Orkater- de Kortste Eeuw

Wat: De Kortste Eeuw
Door: Orkater
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: 13 april
Te zien tot: 25 juni
Door: Albert
Waardering: ****

Het regent. Niet van die miezerige druppeltjes, maar echte stortbuien. Het regent zņ hard, dat de wereld langzaamaan bedekt wordt met water. Water, dat alsmaar stijgt.

De feestgangers op de bovenste etage van een wolkenkrabber hebben niets door. Hun gemaskerde bal gaat gewoon door. Totdat een drenkeling uit de lift komt. Hij vertelt van de zondvloed en de feestgangers raken in paniek. Ze vertellen elkaar hun levensverhaal, wachtend op hun naderende dood. Het orkest speelt door.

Ik heb me erg vermaakt met het zien van deze voorstelling. De acteurs (waaronder Gijs Scholten van Aschat, Peter Blok en Pierre Bokma) speelden geweldig en ze brachten het absurde verhaal met veel humor. De vele verschillende typetjes (slechte B-acteur met identiteitscrisis, alleenstaande moeder verkleed als Vrijheidsbeeld) spraken erg tot de verbeelding. Het gelegenheidsorkest ‘the rooftop rhythm orchestra’ speelt bijpassende muziek, geschreven door Vincent van Warmerdam.

Het enige minpuntje was dat de acteurs liedjes meezongen met het orkest. Het was loepzuiver en er was niets mis met de liedjes, maar ik vond het toch afdoen aan de rest van het stuk. Het leek nu meer op een musical, maar het had geen toegevoegde waarde.

Orkater zorgde met ‘de Kortste Eeuw’ weer voor een theatertopper.

 

[Klik hier om terug te gaan naar Cultuur]