Make your own free website on Tripod.com
KPATHP schoolkrant
Home
Kalender
Insturen
Archief
Links
Redactie
Lid worden?
Gastenboek en chat
R.E.M.

Wat: concert van R.E.M.
Waar: Ahoy Rotterdam
Wanneer: 3 februari 2005
Door: Albert
Waardering: *****

Wat een drama. Mijn zus was ziek. En niet op zo maar een dag, nee, op de dag dat ze naar het concert van R.E.M. zou gaan. Bedroefd nam ze afscheid van ons, toen wij naar Rotterdam reden, om Michael Stipe en kameraden te zien optreden.

Toen we haar kaartje hadden verpatst aan een louche handelaartje, konden we naar binnen. Het voorprogramma was al bezig. De band The Thrills maakte het publiek warm met Ierse rock, maar het Lou Reed-achtige stemgeluid van de zanger kon toch niet tippen aan R.E.M.

Wat een geweldig optreden! Stipe stuiterde over het met gekleurde tl-lampen verlichte podium, en ook de andere bandleden (met name gitarist Peter Buck) stonden niet stil. De menigte werd wild bij Losing My Religion, zong luidkeels mee met I Wanted To Be Wrong, deed massaal aanstekers aan bij Everybody Hurts, en ging uit zijn dak bij Imitation of Life. Ik was verbaasd dat Leaving New York zo goed was, omdat het op de radio een middelmatig nummer is. Mijn favoriet was het nummer The Outsiders, waarbij Stipe ging rappen, maar ook Electron Blue was zeer vermakelijk.

Mijn zus was erg teleurgesteld toen ze onze blijde gezichten zag. Volgende keer beter.

 

[Klik hier om terug te gaan naar Cultuur]