Make your own free website on Tripod.com
KPATHP schoolkrant
Home
Kalender
Insturen
Archief
Links
Redactie
Lid worden?
Gastenboek en chat
Zuco 103- Whaa!

Artiest: ZUCO 103
Album: Whaa!
Label: Ziriguiboom/ Crammed Discs
Door: Albert
Waardering: *****

Whaa! is misschien een beetje een vreemde naam voor een cd, maar hij geeft de inhoud heel goed weer. Nee, Whaa! geeft je niet het gevoel dat je in een ravijn valt, maar het maakt je blij. Ontzettend blij.

Deze cd doet je meteen belanden in de wereld van zonnige Braziliaanse achterbuurten, waar oude besjes heupwiegend dansen op de opzwepende muziek van ZUCO 103.

Opzwepend zijn de nummers allemaal, maar Na Mangueira spant toch de kroon. Het is moeilijk om stil te blijven zitten met dit Samba-nummer. Ook voetbalhit Futebol,het Spaans/Afrikaanse nummer Duele lele en It’s a Woman’s World, waarin reggea-legende Lee Perry meezingt, zetten aan tot dansen. Vivente is iets ingetogener, maar ontzettend groovy. Volgens kenners is de tekst van Nh, een lied over moderne slavernij, heel goed. Mijn Portugees is niet zo geweldig, dus ik zal het moeten doen met de funky gitaar en het loungy gevoel dat het nummer opwekt.

De brazilectro met Afrikaanse invloeden van Zuco 103 maakt zelfs de meest druilerige dag zonnig. Whaa! is d zomer-cd van 2005, waar je echt niet zonder kunt, als je bijvoorbeeld een examenfeestje geeft. Hebben dus!

 

[Klik hier om terug te gaan naar Cultuur]